توضیحات
اقدامات و دستاوردهای شرکت ساتا در سال 1401 چه بوده است؟
از اوایل سال 1401 پیاده سازی پروژه ی کدینگ لوئینگ توسط شرکت ساتا استارت خورد. در ابتدا اجازه بدید یک توضیحی در مورد کدینگ لوئینگ بدهم. کدینگ لوئینگ یک استاندارد کدینگ درمانی در دنیا در حوزه پاراکلینیک ها می باشد که وزارت بهداشت اجرای آن را سال 1399 تحت نظامنامه ای به همه ی بیمه ها ابلاغ کرده است. بر اساس این ابلاغیه کلیه سازمانهای بیمه گر باید بر اساس کدینگ لوئینگ تبادل اطلاعات داشته باشد. این باعث شد که سازمان تامین اجتماعی به سمت پیاده سازی برود و از آنجایی که کدینگ لوئینگ با کدینگ درمانی استاندارد سازمان مطابقت نداشت، بنابراین اجرای این پروژه برای ما خیلی سختتر بود.
اجرای این پروژه چه دستاوردهایی برای سازمان داشته است؟
از اواخر سال 1400 تا ابتدای سال 1401 کدینگ لوینک تقریبا در 400 واحد ملکی سازمان تامین اجتماعی مستقر گردید. در این بین کسری های کدینگ بابت خدماتی که توسط سازمان تامین اجتماعی ارائه می شد (ولی در کدینگ مشخص نشده بود) در تمامی واحدها پیاده سازی شده، تکمیل گردید که نهایتا دستاوردهای ارزشمندی را برای سازمان به ارمغان داشت که از جمله آن می توان به ایجاد مدیکال رکورد در حوزه پاراکلینیک به عنوان یک زبان مشترک و قابل فهم برای همه بیمه ها در سطح بین المللی اشاره کرد.
یکی از پروژه های در دست انجام مجموعه ی ساتا پروژه ی راه اندازی آزمایشگاه مرجع بوده در خصوص این پروژه توضیح دهید؟
در پروژه ی Mega Lab یا آزمایشگاه مرجع، خدمات آزمایشگاهی در یک آزمایشگاه مجهز به ابزارهای جدید و منابع انسانی تجمیع می گردد و به عنوان آزمایشگاه مرجع خدمات آزمایشگاهی را ارائه می نماید. بدین معنا که نمونه های آزمایشگاهی به صورت فیزیکی و دیتای آن از طریق سامانه تبادل و سپس اطلاعات به آزمایشگاه متمرکز و مجهز منطقه ارسال می گردد و در نهایت پس از جوابدهی در اختیار نقطه مراجع و مراجعه کننده قرار می گیرد. این امر صرفه جویی اقتصادی و جلوگیری از هدر رفت نیرو و انرژی و استفاده حداکثری از تجهیزات را در پی دارد.
این طرح در کجا اجرا شده است؟ چه دستاوردهایی به همراه داشته است؟
این طرح با تجهیز آزمایشگاه های مرجع سازمان در استان تهران، بدون ایجاد هیچ گونه خللی درخدمت رسانی به مردم کلید خورد. از جمله دستاوردهای اجرای آن افزایش دامنه خدمات رسانی به وسیله گسترش تعداد آزمایشات می باشد. همچنین با بروزرسانی دستگاه ها، صحت و دقت انجام آزمایشات افزایش پیدا کرده است و داده های نهایی به صورت الکترونیکی ارسال می گردد که این امر نیز از هدر رفت کاغذ جلوگیری می نماید.
برنامه ای برای توسعه پروژه Mega Lab در نظر دارید؟
بله، یکی از برنامه های آتی ما اطلاع رسانی در خصوص جواب آزمایش از طریق آپ و سامانه ES است و در گام بعدی با توجه به اینکه مراکز پاتولوژی سازمان خیلی محدود است، پیشنهادی به سازمان برای راه اندازی مگاپاتولوژی داده ایم، با عنایت به تجربه موفق Mega Lab امیدواریم که سازمان تامین اجتماعی با آن موافقت نماید.
پروژه ی NEW HIS یکی از پروژه های در دست اقدام شرکت ساتا بوده این پروژه چه وضعیتی دارد؟
در قرارداد اصلی HIS یک تعهدی داشتیم که دیتابیس را به اوراکل تبدیل کنیم. تکنولوژی اولیه اجازه این کار را نمی داد و از سویی بحث تجاری سازی مطرح بود، بنابراین مجبور شدیم تکنولوژی وقت را ارتقاء بدهیم. در سال 1396شرکت ساتا با جذب نیروی متخصص، تیم پروژه را در دو حوزه پیاده سازی (شامل ارتقاء معماری و استقلال از سکوی پایگاه داده) و اجرای فرآیندها روی سکوی جدید با معماری جدید به صورت همزمان سازماندهی کرد و این نقطه ی آغاز پروژه بود.
در سال 99 با مطرح شدن بحث نسخه الکترونیک مراکز ملکی از بخش سرپایی سکوی جدید NEW HIS استفاده کردند. از مهر 1400 در بیمارستان غرضی اصفهان استفاده از بخشهای بستری آن به صورت پایلوت آغاز شد و در مردادماه 1401بنا به پیشنهاد مدیریت جدید عامل ساتا (مهندس جمشیدوند) در بیمارستانهای آتیه همدان و حکیم جرجانی گرگان نیز این اقدام صورت پذیرفت. خوشبختانه بعد از تلاشهای همه جانبه معاونت درمان سازمان، مرکز فناوری اطلاعات سازمان و شرکت ساتا این پروژه در آذر ماه 1401 تایید شد. از دی ماه در بخش بستری راه اندازی آن در تمام مراکز درمانی تامین اجتماعی به صورت کامل به پایان رسیده است. این قدم بسیار مهمی از نظر تکنولوژی نرم افزار برای سازمان تامین اجتماعی و شرکت ساتا محسوب می شود که امکان اجرای سرویس های جدید را روی آن فراهم می نماید.
از این معماری جدید دو ایده مختلف استخراج گردید که در دی ماه امسال مستندات فنی را به پارک علم و فناوری تهران ارسال کردیم، در همان زمان جلسه ارائه طرح ها و پذیرش انجام و در بهمن ماه نیز جلسه داوری برگزار گردید. در نهایت هفته آخر بهمن ماه 1401 هر دو ایده تصویب و شرکت ساتا عضو پارک علم و فناوری گردید که تا این مقطع زمانی ساتا تنها شرکت فعال در حوزه ی سلامت است که در لیست شرکتهای پارک علم و فناوری پذیرفته شده است. این نیز دستاورد بزرگی برای سازمان و شرکت می باشد.